Varför ska man göra en hälsokontroll?

För att det är ett perfekt sätt att övervaka sin hälsa, säger Fredrik Paulún, näringsfysiolog och ambassadör för Svensk Provtagning.


Hälsokontroll

Hur vet du att din kost är optimal för din hälsa?


Att du får i dig alla näringsämnen du behöver för att maximera din träning, eller att din kropp har de bästa förutsättningarna om du vill bli gravid?

Med Svensk Provtagning får du svaret på de frågorna och många fler – enklare än någonsin.


Att gå till ett provtagningsställe för att lämna blodprov är någonting som vi tidigare gjort enbart på remiss från läkare när vi har känt oss sjuka eller dåliga. Däremot får du genom Landstinget mer sällan möjligheten att kontrollera och följa upp ditt hälsotillstånd när du är frisk. Men att du inte är sjuk betyder ju inte nödvändigtvis att din hälsa är så bra som den skulle kunna vara.


Hur kan jag kontrollera min hälsa?


Och det är här Svensk Provtagning kommer in i bilden. Med Svensk Provtagning kan du göra en hälsoundersökning utan remiss, i den meningen att en läkare remitterar dig för att göra exakt de prover som du önskar. Här väljer du istället vilken hälsokontroll du är intresserad av att göra, beställer den, och din remiss skapas automatiskt och skickas till det provtagningsställe du valt.


Hos Svensk Provtagning kan du testa många olika hälsoområden:

Hälsa - Hur ofta stannar du upp och reflekterar över hur du egentligen mår? Med hjälp av en allomfattande hälsokontroll kan du få viktig information om hur din kropp mår och om du bör leva mer hälsosamt.


Kost - Är du vegan eller vegetarian? Ibland är det svårt att veta helt säkert om du får i dig allt när du äter specialkost och då kan dina blodvärden ge dig svaret. Här finns också tester för glutenintolerans och bukhälsa.


Kroppen - Ofta kan sjukdomar uppkomma i det dolda, men du kan ofta förebygga dem genom att uppmärksamma riskfaktorer i tid. Kolla upp om du har höga levervärden, rubbningar i sköldkörteln eller gör en riskanalys för hjärt- och kärlproblem.


Träning - Om du tycker att träning och hälsa går hand i hand och vill följa upp dina resultat över längre tid är det en bra idé att göra en generell kroppsscanning. Du får reda på hur din kropp mår och om du behöver extra tillskott av vitaminer eller mineraler för din aktiva livsstil.


Graviditet - Vill du undersöka dina förutsättningar för att kunna bli gravid? Eller vill du ha tillgång till nyckeltester för en hälsosam graviditet, välj ett provtagningspaket som ger dig indikationer om ditt hälsotillstånd. En läkare ger kommentarer om dina värden ser normala ut eller om du behöver boka läkartid.


Senior - Värkande leder eller trötthet? Kroppen kanske säger ifrån på ett annat sätt nu än när du var ung. Men genom att ge kroppen redskap för en aktiv livsstil kan du förebygga åkommor och istället bli stark och pigg – gör en allomfattande hälsokontroll för man eller kvinna.  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Betalning med